top of page
Ataşehir Yüzme Kulübü

Kurbağalama Yüzme Tekniği

Kurbağalama yüzme tekniği, temel yüzme teknikleri arasında en çok kullanılanlardan biri olarak biliniyor. Aynı zamanda bilinen en eski yüzme teknikleri arasında yer alıyor. 1900’lü yıllarından başından bu yana olimpiyatlarda kullanılan stillerden biri oluyor.

Kurbağalama yüzmede el ve ayakların uyumlu bir şekilde kullanılabilmesi son derece önem taşıyor. El ve ayak koordinasyonu sağlandığında su içerisinde ilerlemek çok daha kolay oluyor. Aynı zamanda kurbağalama yüzme tekniğinde doğru nefes almak da önemli noktalardan biri oluyor. Ataşehir Yüzme Kulübü, yüzme kursu gruplarında kurbağalama yüzme tekniğinin öğrenilmesi ve geliştirilmesine yönelik eğitimler veriyor. Temel yüzme becerilerini edinen kursiyerler teknik öğrenim gruplarına geçmeye hak kazanıyorlar. Bu gruplarda temel yüzme teknikleri ile ilgili çeşitli çalışmalar yapılıyor. Kurbağalama yüzme stili bu temel stillerden biri olarak karşımıza çıkıyor?

Pek; kurbağalama yüzme tekniğini uygularken nelere dikkat etmek gerekiyor? Kurbağalama yüzme stili nasıl öğrenilir?


Kurbağalama Yüzme Tekniği Nasıl Öğrenilir?

Kurbağalama yüzme tekniğini öğrenmek isteyenlerin profesyonel yardım alması kesinlikle tavsiye ediliyor. Böylelikle tekniği doğru biçimde öğrenmek ve doğru biçimde uygulamak mümkün olabiliyor. Aslında bu durum tüm yüzme teknikleri için geçerli oluyor. Özellikle yüzmeyi yaşam biçimi haline getirmek veya profesyonel olarak yapmak isteyenler için uzman yardımı şart oluyor. Aksi halde teknik öğrenilse bile geliştirmek mümkün olamıyor. Çünkü kurbağalama yüzmede az öncede ifade ettiğimiz gibi koordinasyon son derece önemli bir konu oluyor. Nefes egzersizleri için de aynı durumun söz konusu olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Koordinasyonu sağlamak ise sürekli ve düzenli antrenmanlar ile mümkün olabiliyor. Bu antrenmanların bir uzman eşliğinde yapılması gerekiyor. Teknik doğru öğrenilmediğinde suyun içerisinde çok daha fazla efor harcanıyor. Bu durum yüzücünün daha çabuk yorulması ve dolayısıyla daha kısa ve verimsiz antrenmanlar yapması anlamına geliyor. Aynı zamanda sakatlık gibi olumsuz durumlarla karşılaşılması da söz konusu olabiliyor. Bu nedenle farklı yüzme tekniklerini öğrenmek isteyenlerin yüzme kursu almaları kesinlikle tavsiye ediliyor.


Kurbağalama Yüzme Tekniği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kurbağalama yüzme antrenmanları öncesinde ısınmak önem taşıyan bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Suya girmeden önce yapılan ısınma hareketlerinin yanı sıra su içerisinde de ısınmak gerekiyor. Bilinen farklı bir stille yüzmek de ısınmaya yardımcı olabiliyor.

Yüzme stilleri öğrenilirken su içinde ve su dışında tekniklerin doğru uygulanabilmesi için çalışmalar yapılıyor. Kurbağalama yüzmede el ve ayaklar su içerisinde daire çiziyor ve ilerleme bu şekilde sağlanıyor. Bu çalışmaların öncelikle suyun dışında yapılması tavsiye ediliyor. Denge kurana ve hareketi doğru şekilde tekrarlayana kadar çalışmaya suyun dışında devam etmek faydalı olabiliyor.

Kurbağalama yüzme stilinde dizlerin hafif bükülü olması ve birbirine yakın tutulması gerekiyor. Ayaklar kalçaya doğru çekiliyor ve ardından bir daire çizerek suyu geriye doğru itmeleri sağlanıyor. Kollar ise dirsekten hafif bükülerek ileriye doğru uzatılıyor. Tıpkı bacak hareketlerinde olduğu gibi daire çizerek suyu geriye doğru itmeleri sağlanıyor. Kol ve bacak hareketlerinin koordineli biçimde yapılması su içerisinde ilerlemeyi kolaylaştırıyor. Nefes alırken ise başı göğüs hizasının üzerine çıkarmak gerekiyor. Kollar ağız hizasına geldiğinde nefes almak ve kollar ileri itildiğinde su içerisinde nefes vermek gerekiyor.

Kurbağalama yüzme tekniği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa Ataşehir Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içeriklerimiz ve kayıtlar hakkında bilgi için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

693 görüntüleme

Comments


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page