Temel Yüzme Basamakları Nelerdir?
Temel yüzme basamakları, temel yüzme aşamaları olarak da ifade edilebiliyor. Yüzmeye başlarken ve öğrenme süreci boyunca adım adım ilerlemek gerekiyor. Öğrenilen her yeni bilgi, yapılan her yeni uygulama bir yeni basamağı ifade ediyor. Bu süreç kurslarda genellikle başlangıç eğitimi olarak adlandırılıyor. Başlangıç eğitimi boyunca kursiyerlerin temel yüzme becerileri edinmelerine odaklanılıyor. Ataşehir Yüzme Kulübü’nde de kurs programları seviyelere göre belirleniyor. Kurs programlarında, başlangıç seviyesi ve teknik öğrenim olmak üzere farklı gruplar bulunuyor. Yüzmenin temel basamakları başlangıç seviyesi kursiyerlerinin çalışma alanında içerisinde yer alıyor.
Peki; temel yüzme aşamaları hangi eğitimleri içeriyor? Kursiyerler nasıl bir kurs programına bağlı kalıyor?
Temel Yüzme Basamakları Hakkında Merak Edilenler
Ataşehir Yüzme Kulübü, her yaş grubu için yüzme kursları sunuyor. Kulüp, grup kurslarının yanı sıra özel dersler de yürütüyor. Grup kurslarında, gruplar oluşturulurken kursiyerlerin yüzme seviyeleri dikkate alınıyor. Kulüp bünyesinde, her yüzme seviyesinden kursiyer kendine yer bulabiliyor. Yüzmeyi hiç bilmeyenlerden profesyonel yüzücülere, herkes için uygun bir eğitim programı bulunuyor. Eğer kursiyer yüzmeyi hiç bilmiyorsa; öncelikle başlangıç seviyesi kurslarıyla eğitime başlıyor. Bu seviyede kursiyerin temel yüzme becerileri kazanması için gerekli derslere yer veriliyor. Başlangıç seviyesi kursları için herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Başlangıç eğitimlerine çocukların olduğu kadar; yetişkinlerin de büyük ilgi gösterdiği biliniyor. Peki; başlangıç seviyesi eğitimlerinde kursiyerlere hangi eğitimler veriliyor?
Temel Yüzme Basamakları ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
Yüzmenin temel basamakları denildiğinde akla ilk olarak suya adaptasyon geliyor. Yüzmenin hızlı ve kolay biçimde öğrenilebilmesi için kursiyerin suya adapte olması büyük önem taşıyor. Su korkusu, yüzme öğrenmeyi neredeyse imkansız kılıyor. Bu nedenle öncelikle su korkusu varsa yenmek gerekiyor. Kursiyer kendini suda rahat hissettiğinde yüzme öğrenme sürecine dair ilk adımlar atılabiliyor.
Çocuklar söz konusu olduğunda öğrenme sürecini eğlenceli hale getirmek gerekiyor. Böylelikle; çocuklar keyif alarak ve sosyalleşerek öğreniyorlar. Bunun için eğitsel oyunlara başvuruluyor. Eğitsel oyunlar yüzme becerilerinin kazanılmasının yanı sıra; çocukların motorik becerilerinin gelişimine de katkı sağlıyor.
Temel yüzme basamakları denildiğinde akla gelen bir diğer nokta su üzerinde durabilmek oluyor. Yüzmeye başlarken kazanılması gereken en önemli becerilerden biri bu oluyor. Kursiyerlerin su üzerinde rahatlıkla durabilmesi öğrenme sürecini olumlu yönde etkiliyor. Bu noktada doğru vücut pozisyonunu oturtabilmek de önem taşıyor.
Yüzme sporu söz konusu olduğunda birçok kişinin nefes konusunda problem yaşadığı görülüyor. Nefes kontrolü sağlayamamak çabuk yorulmaya neden olabiliyor. Aynı zamanda doğru nefes alınmaması, tecrübesiz kişilerde paniğe neden olabiliyor. Bunun için nefes egzersizleri yüzme sporunda önemli bir yer tutuyor. Başlangıç seviyesi gruplarında nefes egzersizleri önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
Elbette başlangıç aşamasında gerçekleştirilen sayısız çalışma bulunuyor. Bunların tamamı yüzmenin temel basamakları arasında yer alıyor. Suda kayma çalışmaları, el ve kol koordinasyonu sağlamaya yönelik çalışmalar bu kapsamda yer alıyor. Ayak vuruşları ile ilgili çalışmalar bu aşamada yapılıyor. Başlangıç seviyesi kurslarında suya atlama çalışmalarına da yer veriliyor. Öğrenme süreci boyunca temel yüzme ekipmanlarından yardım alınabiliyor. Böylelikle yüzme sporu konusunda acemi olan kursiyerler su içerisinde daha rahat hareket etme imkanı bulabiliyorlar.
Temel yüzme basamakları hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Ataşehir Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içeriklerimiz ve kayıtlar hakkında bilgi için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
Comments