top of page
  • Ataşehir Yüzme Kulübü

Çocuklar İçin Yüzme Kursu

Birçok ebeveyn çocuklar için yüzme kursu seçeneklerini araştırıyor. Çocuklar kaç yaşında yüzmeye başlayabilir? Çocuk yüzme kursu fiyatları nasıl? Yüzme sporu çocukların gelişimini nasıl etkiliyor? Anne ve babalar tarafından bu ve benzeri birçok sorunun cevabı araştırılıyor. Peki; yüzmenin çocuklara ne gibi faydaları var? Ataşehir Yüzme Kulübü, çocuklar için hangi kurs seçeneklerini sunuyor? Çocuk yüzme kursu seçeneklerini değerlendirmek isteyenler neden Ataşehir Yüzme Kulübü’nü tercih etmeli?

Ataşehir Yüzme Kulübü’nün 2017 yılından Emirhan Temiz ve Serdar Kayhan tarafından kurulduğu biliniyor. Kulüp, 5 yıldır yüzme faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor. İki farklı havuzda eğitime başlayan kulüp, bugün 7 farklı havuzda kurs faaliyetleri yürütüyor. Çocuklar için yüzme kursu ve yetişkin yüzme kursu faaliyetleri için bu havuzlar kullanılabiliyor. Kadıköy Yüzme Havuzu, Acıbadem Yüzme Havuzu bu havuzlardan bazıları olarak dikkat çekiyor.

Kulüp kadrosunun tamamı alanında eğitim almış antrenörlerden oluşuyor. Tüm eğitim faaliyetleri temiz ve güvenilir ortamlarda yürütülüyor. Kursiyerlerin hiçbir olumsuz durumla karşılaşmaması için tüm detaylar düşünülüyor. Kulüp yüzme sporunu tanıtma ve sevdirme misyonuyla dikkat çekiyor. Yediden yetmişe herkes için yüzme sporunun yaşam boyu sürdürülebilmesini amaçlıyor. Kulüp bünyesinde yüzme faaliyetleri dört mevsim devam ediyor. Kulüp tam da bu sebeplerle, İstanbul yüzme kursları arasında ön plana çıkıyor. Peki; çocuklar neden yüzme kurslarına katılmalı? Yüzmeye kaç yaşında başlanmalı?

Çocuklar İçin Yüzme Kursu Almak Neden Önemli?

Peki; çocuklar neden yüzme kursu almalı? Yüzme kurslarına ne zaman başlanmalı? Uzmanlara göre çocuklar için yüzmeye başlama yaşının minimum 3 olması gerekiyor. Ataşehir Yüzme Kulübü’nün uzman görüşlerine de dayanarak 3 – 5 yaş yüzme kursları sunduğu biliniyor. Yani çocuklar 3 yaşından itibaren kulübün kurslarına katılabiliyor, yüzme öğrenebiliyor, temel yüzme bilgilerini geliştirebiliyorlar. Erken yaşta yüzmeye başlamak çocukların kas ve kemik gelişimine önemli ölçüde katkı sunuyor. Yüzme kol ve bacak koordinasyonu gerektiren bir spor olarak biliniyor. Bu anlamda çocukların motor becerilerinin yaşıtlarına göre daha hızlı gelişmesini sağlıyor.

Çocuklar için yüzme kursu almak ileride oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçilmesinde de rol oynuyor. Yüzme sporuna erken yaşta başlamak ve düzenli olarak yapmak kalp sağlığının korunması için önem taşıyor. Obezite, diyabet gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkmaya riskini önemli ölçüde düşürüyor. Yüzme aynı zamanda mental sağlığın korunmasında da önemli role sahip spor dallarından biri olarak biliniyor. Yüzme sporuyla ilgilenenler stres kontrolünde daha başarılı olabiliyor. Panik atak, anksiyete gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasında ve önlenmesinde yüzmenin faydalı olabildiği biliniyor. Yüzme, aynı zamanda özgüven gelişimine de katkı sunuyor.

Ataşehir Yüzme Kulübü’nün Sunduğu Çocuklar İçin Yüzme Kursu Seçenekleri

Ataşehir Yüzme Kulübü çocuklar için iki farklı kurs seçeneği sunuyor. Bu yönüyle İstanbul Yüzme Kursları arasında ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki “3 – 5 Yaş Yüzme Kursu” olarak biliniyor. Adından da anlaşılabileceği gibi kurs 3 – 5 yaşa arasındaki çocuklara hitap ediyor. Yüzmenin öğrenilmesi, su korkusunun ortadan kaldırılması, suya adaptasyon gibi süreçleri içeriyor. Kurs grupları 5 kişiden oluşuyor. Grup derslerine katılmak istemeyen veya katılamayan çocuklar için özel yüzme dersi seçenekleri de sunuluyor.

Bir diğer kurs seçeneği, “Çocuk Yüzme” adıyla anılıyor. Bu kurs 5 – 14 yaş arası çocuklara yönelik olarak veriliyor. Kurs grupları maksimum 6 kişiden oluşuyor. Özel yüzme dersi seçeneği bu yaş grubu için de bulunuyor. Çocuk yüzme kursu farklı seviyelere hitap ediyor. Temel ve teknik bilgilerin yanı sıra; eğitsel oyunlarla çocukların gelişimine katkı sunulması amaçlanıyor.

Çocuklar için yüzme kursu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kadıköy Yüzme Havuzu, Acıbadem Yüzme Havuzu ve diğer havuzlarımızı ziyaret edebilir; dersleri izleyebilirsiniz. Güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

193 görüntüleme
Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page