top of page
  • Ataşehir Yüzme Kulübü

Yüzme Sporu Neden Faydalı?

Yüzme sporu neden tercih edilmeli? Yüzme sporunun faydaları nelerdir? Yüzmeye kaç yaşında başlanabilir? Çocukların yüzme sporuyla ilgilenmesi gelişimleri için ne gibi katkılar sağlıyor? Ataşehir Yüzme Kulübü çocuk ve yetişkinler için neler sunuyor? Yüzme sporuyla ilgili merak edilen soruları yazımızda sizler için yanıtladık.

Öncelikle yüzme sporunun faydalarından kısaca bahsedelim. Yüzme vücuttaki kasların tamamının çalışmasını sağlayan spor dallarından biri olarak biliniyor. Bu durum kas ve kemik sağlığının korunması için önemli bir etken oluyor. Aynı zamanda tüm kas gruplarının çalışıyor olması sinir sistemine de olumlu katkı sağlıyor. Aynı zamanda yüzme sporunun dolaşım ve solunum sistemi üzerinde de önemli bir etkiye sahip olduğu biliniyor. Yüzme sırasında vücuttaki oksijen ihtiyacı artıyor. Bu da yüzme sporu yapılırken dolaşım ve solunum sisteminin daha etkin çalışması anlamına geliyor. Böylelikle; solunum ve dolaşım problemleriyle karşılaşma riski yüzme sporuyla etkilenenlerde daha az oluyor.

Yüzme egzersizinin düzenli olarak yapılması kilo vermeye ve vücut formunun korunmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle; kilo vermek veya kilo kontrolü sağlamak isteyenler için yüzme en etkili yollardan biri oluyor. Yüzme sporuyla ilgilenmek vücudun esneklik kazanmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda vücudun daha güçlü ve dayanıklı olması konusunda da rol oynuyor.

Yüzme sporuyla ilgilenmek bireyin stres seviyesinin düşmesine de katkı sağlıyor. Mental sağlığın korunabilmesi noktasında önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda özgüven gelişimine katkı sağladığını söylemek de mümkün olabiliyor.

Çocukların Yüzme Sporu ile Erken Yaşta Tanışması Neden Önemli?

Peki, yüzme sporunun çocuklar için önemi nedir? Uzmanlar çocukların 3 – 6 yaş arasında yüzmeye başlamalarının uygun olacağını ifade ediyor. Çocukların yüzme sporuyla ilgilenmesi kas ve kemik gelişimleri için büyük bir önem taşıyor. Erken yaşta yüzme sporuyla ilgilenen çocukların ilerleyen yaşlarda kas ve kemik problemleriyle karşılaşma riskinin düştüğü biliniyor. Aynı zamanda yüzme sporuyla ilgilenen çocukların motor becerileri yaşıtlarına oranla çok daha hızlı gelişiyor. Solunum ve kalp problemleriyle karşılaşma riski büyük oranda düşüyor. Yüzme sporu çocukların iletişim becerilerinin ve özgüvenlerinin gelişmesine de katkı sunuyor. Kısacası yüzme sporuyla ilgilenmek çocukların hem fiziksel hem de mental olarak daha sağlıklı olmalarını sağlıyor.

Yüzme Sporu ve Ataşehir Yüzme Kulübü

Yüzme sporuyla ilgilenmek isteyenlerin İstanbul’daki adresi Ataşehir Yüzme Kulübü oluyor. Ataşehir Yüzme Kulübü’nün Türkiye Yüzme Federasyonu’na bağlı bir kulüp olduğu biliniyor. Kulüp yetişkinler ve çocuklar için yüzme kursları sunuyor. Kulüp hem grup dersleri yürütüyor hem de özel yüzme dersi seçeneği ile dikkat çekiyor. Tüm kulüp faaliyetleri temiz, güvenli ve tam donanımlı tesislerde yürütülüyor. Kulübün antrenör kadrosunun alanında uzman ve eğitim almış kişilerden oluştuğu biliniyor.

Kulüp, çocuklar için 3 – 5 yaş ve 5 – 14 yaş aralığına yönelik iki farklı kurs seçeneği sunuyor. 14 yaş ve üzeri için ise yetişkin yüzme kursu seçenekleri bulunuyor. Tüm yaş grupları özel yüzme dersi seçeneğinden faydalanabiliyor. Yetişkin yüzme kursu yüzme bilmeyen yetişkinlerin yanı sıra tekniğini geliştirmek ve sağlığını korumak isteyenleri de kapsıyor.

Tüm kurs grupları maksimum 6 kişiden oluşuyor. Kursiyerler ayda en az 8 saat eğitim alıyorlar. Dersler haftanın iki günü birer saat yapılıyor. Özel derslerde ise kurs takvimi kişiye özel olarak belirlenebiliyor. Konu hakkında detaylı bilgi için eğitmenlere ulaşmak yeterli oluyor.

Yüzme sporu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Ataşehir Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

25 görüntüleme
Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page